logo topcar transilvania
cupra formentor

NOUL CUPRA
Formentor VZ5

Doar 7.000 de unități.

NOUL CUPRA
Formentor VZ5

Doar 7.000 de unități.

Performanță.
CUPRA Formentor VZ5 dispune de un motor 2,5 TSI în cinci cilindri care produce 390CP, un cuplu de 480Nm și poate accelera de la 0 la 100km/h în numai 4,2 secunde.

Siguranță și confort.
CUPRA Formentor VZ5 oferă o experiență de conducere sigură și confortabilă prin integrarea tehnologiilor avansate de siguranță și conectivitate.

cupra-formentor-vz5-09-hq (1)

Design.
CUPRA Formentor VZ5 este un automobil performant, cu un design accentuat, modern și sportiv, atât în exterior cât și în interior.

Modelul CUPRA Formentor, primul autovehicul dezvoltat exclusiv pentru marcă, este dus acum la un nou nivel, odată cu premiera mondială a modelului CUPRA Formentor VZ5.

Ultra-performantul CUV, cu o inimă în cinci cilindri, cu și mai mult dinamism și o experiență chiar mai sofisticată și mai exclusivistă ca niciodată, CUPRA Formentor VZ5 este destinat să aducă pe piață o propunere unică.

CUPRA Formentor este deja definiția ADN-ului CUPRA, proiectat și construit pentru a oferi un model iconic ce îmbină inovația și o experiență intuitivă și dinamică la volan. Formentor VZ5 duce aceste atribute dincolo de limite.

CUPRA Formentor VZ5

VZ este o abreviere pentru Veloz, care în spaniolă înseamnă rapid sau agil, autograful perfect pentru cele mai puternice versiuni ale modelului CUPRA Formentor. Un CUV de înaltă performanță, care și-a primit numele de la Capul Formentor, de pe insula spaniolă Mallorca, una dintre cele mai frumoase și sălbatice zone din Baleare.

CUPRA Formentor VZ5, consolidează, multiplică și dezvoltă aceste atribute, pentru a oferi un autovehicul ce aduce cu sine performanța maximă a unui motor cu ardere internă, pentru pasionații de mașini. Iar exclusivitatea este asigurată de numărul limitat la 7.000 de unități.

Motorul de top pe benzină, în cinci cilindri, ce produce 390CP, oferă expresia supremă a ADN-ului mărcii CUPRA, cu o performanță ce va spulbera percepțiile despre această marcă și despre ceea ce poate oferi.

PERFORMANȚĂ

Motorul iconic TSI în cinci cilindri cu turbosuflantă de sub capotă vibrează cu sunetul specific performanței.

Motorul îmbină injecția directă și turbo-alimentarea pentru a obține maximum de putere de 390CP (287kW) în plaja de turații cuprinsă între 5.700rot/min și 7.000rot/min, în timp ce cuplul maxim de 480Nm este disponibil începând de la 2.250rot/min. În plus, oferă un ritm și un sunet unic al motorului, datorită țevilor cvadruple de evacuare de culoarea cuprului.

Motorul este bine-cunoscut și apreciat de pasionații de mașini, însă sistemul de răcire a primit un plus de atenție din partea CUPRA. Pachetul include acum un design specific CUPRA Formentor pentru optimizarea performanței.

Uluitorul motor de 2,5 litri este combinat cu o transmisie DSG cu șapte trepte de viteză cu ambreiaj dublu, cu schimbare rapidă a treptelor. Această combinație înseamnă că modelul CUPRA Formentor VZ5 poate ajunge la 100km/h în doar 4,2 secunde și atinge viteza maximă de 250km/h. Cifre care vor oferi oricarui sofer o senzatie de euforie la volan.

cupra-formentor-vz5-12-hq

ȘASIU

Orice autovehicul performant trebuie să fie susținut de un șasiu capabil să ofere o experiență extraordinară și unică la volan. CUPRA Formentor VZ5 atinge acest obiectiv prin integrarea unitară a unor tehnologii avansate la nivel de șasiu. Autovehiculul este cu 10mm mai coborât decât CUPRA Formentor VZ 310CP, ceea ce înseamnă că este și mai dinamic pe șosea.

Controlul adaptiv al șasiului (DCC), cu 15 niveluri de reglare a continuă a amortizării, oferă cea mai bună reglare pentru fiecare roată, în funcție de condițiile de rulare și de modul de conducere selectat de șofer.

CUPRA Formentor VZ5 oferă diferite profiluri de deplasare ce pot fi alese prin intermediul butonului de selectare a modurilor CUPRA de pe volanul CUPRA, fiecare dintre ele modificând comportamentul autovehiculului, făcându-l să fie mai concentrat asupra oricăror provocări pe care șoseaua le propune. Iar pentru CUPRA Formentor VZ5, controlul șasiului este optimizat, nu numai pentru a face față puterii mai mari a motorului în cinci cilindri, ci și pentru a îmbunătăți dinamica în orice scenariu.

 

Însă lucrurile nu se opresc aici. CUPRA Formentor VZ5 își consolidează calmul suveran și datorită sistemului de tracțiune integrală 4Drive, proiectat pentru a completa senzația unică la volan.

Iar la abordarea virajelor, indiferent dacă măsura performanței este intrarea sau ieșirea din curbe, CUPRA Formentor VZ5 nu dezamăgește, datorită etrierelor Akebono de 18″ cu șase pistoane găzduite de exclusivele jante de aliaj ușor CUPRA de 20″ ale CUV-ului. Siguranța este amplificată, indiferent care sunt cerințele de frânare.

DESIGN

Echipa de design a oferit modelului CUPRA Formentor VZ5 o senzație și mai accentuată de performanță și caracter.

Sunt păstrate proporțiile dinamice, amplificate de accentul vizual plasat asupra părții din spate a mașinii, ce scoate în evidență lungimea capotei motorului, însă se adaugă o capotă specifică pentru VZ5, ale cărei linii sculptate atrag privirea înspre emblema metalică CUPRA din față, de pe grila neagră cu noul cadru Sport Black Matt. Ceva mai jos găsim grila barei de protecție, reproiectată.

Sub farurile în stilul tipic CUPRA se află două prize de aer care subliniază fața mai agresiv al autovehiculului. Splitter-ul lateral față din fibră de carbon redirecționează aerul către intercoolere, îmbunătățind răcirea.

Forma laterală a acestui crossover coupe performant oferă un indiciu despre puterea ce se ascunde sub capotă și despre dinamismul autovehiculului, iar prin adăugarea pasajelor mai largi ale roților – dat fiind ecartamentul mai lat al autovehiculului – ce găzduiesc jantele din aliaj de 20″, de culoara cuprului satinat, proiectate exclusiv pentru acest model, împreună cu frânele Akebono de 18″, tot de culoarea cuprului, VZ5 emană dinamism prin toți porii.

Designul elegant și puternic continuă și în partea din spate. CUPRA Formentor VZ5 este fără îndoială o mașină performantă, iar difuzorul spate din fibră de carbon, specific modelului VZ5 și țevile de evacuare cvadruple, amplasate diagonal, cu mască din cupru îi subliniază personalitatea. Nu în ultimul rând, CUPRA Formentor VZ5 dispune de inscripția CUPRA în nuanța Black Chrome, precum și de noul logo exclusiv VZ5, de asemenea negru cromat.

Designul modelului CUPRA Formentor VZ5 este accentuat prin adăugarea celei mai noi culori, Taiga Grey. O culoare unică, creată special pentru această ediție limitată. Pe lângă această culoare exterioară nouă, CUPRA Formentor VZ5 va fi disponibil și în culorile Midnight Black, Magnetic Tech Matt și Petrol Blue Matt.

cupra-formentor-vz5-09-hq (1)

SIGURANȚĂ ȘI CONFORT

CUPRA Formentor VZ5 integrează cele mai avansate soluții de conectivitate, permițând clienților să rămână permanent conectați și să-și aducă viața digitală în autovehicul. Datorită sistemului Wireless Full Link, autovehiculul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Iar datorită sistemului de recunoaștere vocală, nu este nevoie să îți iei privirea de la drum, deoarece poți accesa sistemul prin intermediul unor comenzi vocale simple, dar naturale.

O gamă de tehnologii dedicate pentru siguranță și confort fac din CUPRA Formentor VZ5 unul dintre cele mai sigure și confortabile autovehicule din segment. Elementele esențiale includ Tempomatul adaptiv predictiv (ACC), Travel Assist, Side și Exit Assist și Emergency Assist.

DATE TEHNICE

Viteză maximă:

250

km/h

Accelerație(100km/h):

4.2

s

Putere maximă:

390

CP

Cuplu maxim:

480

Nm

Emisii mixte:

175

g/km

Consum mixt:

7.7

l/100km

Consum urban:

9.6

l/100km

Consum extraurban

6.5

l/100km

Cilindree:

2.480

cc

Număr cilindri:

5

Raport de compresie

10

Cursă

92.8

mm

Alezaj

82.5

mm

Masă Proprie

1.644

kg

Capacitate Rezervor

55

L

Combustibil:

Benzină

Lungime

4.450

mm

Lățime

1.839

mm

Înălțime:

1.511

mm

Volum portbagaj:

420

Litri

Număr locuri:

5

Suntem mai mult decât o marcă auto. Noi suntem CUPRA.

Suntem făcuți din pasiune. Pasiune pentru stil. Pasiune a minților neliniștite și curajoase. Din mâini iscusite și mișcări de precizie. Iar tu ești tot mai aproape de experiența CUPRA. Trăiește-o în felul tău!  

Trăiește CUPRA Taiga Experience și lasă-te cucerit de cei 390 CP! Completează formularul și înscrie-te la Test Drive!